x
onatal netwerk: onatal lijn1|onatal ultra|onatal pwd|onatal telecom|micronatal|onatal research|onatal academy|onatal blog|

Help jij mee de babysterfte in Nederland terug te dringen?

Datum/ tijd [ 17-12-2013 13:00 ]

Sinds gisteren is GROW-Services.net beschikbaar voor heel Nederland. GROW-Services stelt GROW charts voor zorgverleners in de verloskunde zodanig beschikbaar dat iedereen er gebruik van kan maken. Geïntegreerd in je eigen software systeem of, wanneer deze niet beschikbaar is, via een standalone Web-app.

GROW-Services stelt GROW charts voor zorgverleners in de verloskunde beschikbaar op twee manieren:

  1. Jouw software leverancier kan gebruik maken van de beschikbare API. Dit is een platform waardoor de leverancier GROW charts kan integreren in hun software en deze dus echt binnen je huidige pakket beschikbaar stellen. Je merkt hier als zorgverlener niets van. De gegevens die nodig zijn worden automatisch uit het dossier gehaald en de resultaten worden ook direct in het dossier verwerkt. Dus geen dubbel werk en geen fouten door overtypen.

  2. Wanneer jouw software leverancier nog geen integratie met GROW-Services.net beschikbaar heeft, kun je gebruik maken van de standalone Web-app. Tot 1 januari 2014 is het gebruik van de standalone Web-app gratis. Hiermee kun je de gegevens van de cliënt ingeven en vanuit daar de chart met de percentielen genereren en bekijken.

Vanaf vandaag kun jij je als Onatal gebruiker ook aanmelden om direct vanuit jouw Onatal installatie gebruik te maken van de GROW charts. Ook Onatal is via de bovengenoemde API aangesloten bij GROW-Services.net. Wanneer je je nu aanmeldt kun jij ook tot 1 januari 2014 GROW-Services.net gratis gebruiken.

Meld jouw praktijk nu aan via GROW-Services.net. Hier kun je jouw licentie aanvragen wanneer je de cursus hebt gevolgd via de KNOV.

Om per direct te starten met de nieuwe GROW charts neem je de volgende stappen:

  1. Meld jouw praktijk aan via GROW-Service.net, vermeld als software ‘Onatal’
  2. Zodra je de api-key en api-secret hebt ontvangen, kun je deze ingeven via de applicatie-instellingen.
  3. Vanaf dit moment kun je binnen Onatal voor elke cliënt de GROW chart inzien, aanvullen en gebruiken.

Maak je geen gebruik van Onatal of heeft jouw leverancier nog geen koppeling ontwikkeld met GROW-Services.net?

Ook dan kun je gebruik maken van de GROW-Services.net. Vermeld bij de aanvraag de naam van jouw software-applicatie en GROW-Services.net verstrekt de stand-alone web-app kosteloos tot 1 januari 2014.

Indrukwekkende resultaten GROW charts

Vandaag publiceert het Perinatal Institute de indrukwekkende resultaten van de toepassing van GROW. Hieruit blijkt dat getrainde organisaties aantoonbaar de babysterfte in Engeland significant hebben teruggebracht dankzij het toepassen van de GROW charts.

Stappenplan

Wil jij een eenvoudig stappenplan ontvangen voor het invoeren van GROW in jouw praktijk? Laat het ons weten in de commentaren hieronder, en we sturen het per e-mail naar je toe!

Deel jouw verhalen en ervaringen en lees die van anderen
Abonneren op deze feed
Ervaringen en verhalen van anderen
Andersche Tamminga
25-12-2013 @ 00:51
Wat gaat dit na 1 januari 2014 kosten?
Tom Bus
25-12-2013 @ 09:00
We hebben inmiddels de keywords ingevoerd en zien onze inmiddels vertrouwde groeicurves weer in het systeem verschijnen. We gaan er volop mee aan de slag. Wij hopen de detectiegraad van de groeivertraagde kinderen zo omhoog te brengen. Team Onatal, bedankt!
Joost Faassen
25-12-2013 @ 09:01
Hallo Andersche,

De gratis periode is inmiddels door GROW Services verlengd tot 17 januari.

Hierna geld een vergoeding van € 0,60 (exclusief BTW) per dossier/zwangerschap.
Judith Schrouff
25-12-2013 @ 18:33
Wat is precies het verschil tussen Onatal echo plus en GROW Services? Kun je me meer info geven?
groetjes, Judith
Joost Faassen
28-12-2013 @ 21:14
Hoi Judith,

Goeie vraag! Het heeft inderdaad beide iets met groei curven van doen.

Echo plus is een aanvulling op het echo-scherm binnen Onatal. Met deze aanvulling kun je de CRL, BPD, etc metingen in een grafiek op de standaard curven van Verburg, Robinson, e.d. plaatsen. Middels deze grafieken kan ook een percentiel bepaald worden.

De GROW chart is een recentere ontwikkeling van Gardosi. Waar andere curven voor alle zwangeren gelijk zijn, zijn de GROW curven aangepast speciaal voor de zwangere in kwestie. De groei verloopt anders bij verschillende ethniciteiten, bmi's etc. De GROW charts passen zich hier op aan. Een ander punt waar de GROW charts verschillen is dat ze niet alleen middels echo, maar ook obv fundus hoogte bepaald kunnen worden. Meer informatie is ook te vinden op de KNOV website: http://www.knov.nl/vakkennis-en-wetenschap/tekstpagina/263/opsporing-foetale-groeivertraging/

Als er verloskundigen of echoscopisten meelezen die mij kunnen aanvullen/corrigeren, van harte welkom!
Hedwig Pesgens
20-01-2014 @ 16:10
Hallo,

Ik ontvang graag het eenvoudig stappenplan:
mijn email adres is:
h.pesgens@casema.nl

Vriendelijke groet,
Hedwig Pesgens
 
onatal netwerk: onatal lijn1|onatal ultra|onatal pwd|onatal telecom|micronatal|onatal research|onatal academy|onatal blog|